Warsztaty Kulinarne
21 kwietnia uczniowie klas gastronomicznych (kucharz, cukiernik, piekarz) wzięli udział w warsztatach kulinarnych w restauracji „Skansen Bicz” w Biczu. Warsztaty przeprowadził szef kuchni pan Przemysław Pilarski, pasjonat sztuki kulinarnej, zdobywca II miejsca w województwie wielkopolskim w konkursie „Kucharz Roku”. Celem warsztatów było poznanie kuchni jako miejsca pracy kucharza, sprzętów i narzędzi kuchennych niezbędnych do sporządzania potraw i napojów.Po krótkiej prezentacji uczniowie udali się na stanowiska pracy , gdzie pod czujnym okiem szefa kuchni oraz jego sympatycznych pracowników przystąpili do przydzielonych czynności. Po zakończonych warsztatach uczniowie udali się na zwiedzanie całego obiektu „Skansen Bicz”. Byli zachwyceni atrakcjami i pomysłowością gospodarzy.Szczególne podziękowania kierujemy do szefa kuchni pana Przemysława Pilarskiego za przeprowadzenie warsztatów, poświęcony czas i ogromne zaangażowanie.
Dziękujemy za okazaną życzliwość. Jednocześnie zachęcamy wszystkich do odwiedzenia tego uroczego zakątka.
Organizatorami warsztatów kulinarnych były p. E. Samson i p. B. Piechota.